Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Ελάτε μ' ένα ποίημα

Η διαδικασία είναι, πια, γνωστή:

* Εμβόλιμα στο μουσικό πρόγραμμα του μαγαζιού, θα ακούγονται από τα ηχεία ποιήματα, διαβασμένα είτε από τους ίδιους τους ποιητές, είτε από άλλους ποιητές ή ηθοποιούς, είτε από απλούς αναγνώστες.

* Αν κάποιος από τους θαμώνες θελήσει να διαβάσει ένα ποίημα δικό του ή της αρεσκείας του, μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε στιγμή της νύχτας.

* Ένα ή περισσότερα δρώμενα-εκπλήξεις.

Έτσι ξεκίνησε το "ελάτε μ' ένα ποίημα" το 2007. Μια ανοιχτή πρόσκληση σε όσους καταγράφουν στο χαρτί λέξεις που τις νιώθουν ως ποίηση. Χωρίς αποκλεισμούς και αξιολογήσεις. Ο στόχος ήταν να ακουστούν φωνές και να γλιστρήσουν συναισθήματα ανάμεσα σε μουσικές και φίλους. Πέρσι πήγαμε καλά. Και φέτος θέλουμε να πάει καλά η προσπάθεια. Επειδή γίνεται με αγάπη για την ποίηση και με σεβασμό σε όσους γράφουν.

Οι blogερς που σηκώνουν το βάρος της εκδήλωσης ή έστω που την υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκονται στα δυτικά αυτής της πόλης, θέλουν όμως να μεγαλώσει η παρέα τους.

Ο κατάλογος είναι ανοικτός:

emoura: http://emoura.blogspot.com/
ήχος πλάγιος μόνος: http://hxosplagiosmonos.blogspot.com/
michalakis: http://michalakis.blogspot.com/
ο δείμος του πολίτη: http://chldimos.blogspot.com/
το τσαλίμι: http://tsalimi.blogspot.com/

Η παρούσα δημοσίευση είναι αναδημοσίευση απο το blog: το τσαλίμι: http://tsalimi.blogspot.com/

4 σχόλια:

mad2luv είπε...

ωραια θα ειναι...δεν ειναι του στυλ μου αλλα καθε προσπαθεια που αφορα τους ανθρωπους,την ψυχη,και τον πολιτισμο,ειναι καλοδεχουμενα νομιζω...φιλακια γλυκε μου και καλοριζικο το νεο σπιτι-αν καταλαβα καλα...

elenitheof είπε...

Σήμερα άκουσα το πρώτο κελάηδημα χελιδονιού κι ένιωσα ότι ήρθε η άνοιξη. Ήχε, σου στέλνω μια ανοιξιάτικη καλημέρα από το όμορφο Αίγιο.

Anadromos είπε...

έρχομαι :)

dyosmaraki είπε...

Μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή. Σας αφιερώνω την σημερινή ανάρτηση στο blog μου και εύχομαι καλή επιτυχία.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να παρευρεθώ.
Ισως την επόμενη φορά....